+32 (0)51 28 09 09

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag

Tussen 9:00 - 17:30 uur

Winkelwagen

Koop online

Werkplaats verwarming

Werkplaats verwarming industrie

Werkplaats verwarming met infrarood straling van Industriële verwarming verwarmt op een efficiënte en effectieve wijze de zone waar gewerkt wordt. Verwarmen met infrarood is niet alleen een zuinige, maar ook duurzame oplossing. Je bespaar direct op de bedrijfskosten.

Infrarood verwarming van Industriele verwarming is namelijk heel efficiënt in het verbruik van de energie. Onze industriële werkplaats verwarming zet maar liefst 93% van de energie om in duurzame warmte. Daarnaast heeft een elektrische infrarood heater een groot warmtebereik.

Je hoeft niet de hele werkplaats te verwarmen, alleen daar waar de warmte hard nodig is. Zodra jij je bevindt in het infraroodbereik, voel je de stralen je huid raken. Dit geeft een comfortabel en warm gevoel.

Infrarood werkplaats verwarming

De gemiddelde werkplek is niet erg goed is geïsoleerd en de oplossing is een infrarood werkplaats verwarming. En daarbij gaat meestal om een grote en hoge ruimte. Je hebt om het pand te verwarmen veel energie nodig.

Het verhogen van de luchttemperatuur op een werkplaats is een slecht idee is, want naast de slechte isolatie en de grootte van het pand zorgt dat de warme lucht naar het plafond gaat en ontsnapt. Het duurt uren als het geen dagen kost om een groot bedrijf te verwarmen. Dat is niet erg kosten effectief.

Een infrarood verwarming werkplaats is de oplossing, zodat je het bedrijf en medewerkers weer warm krijgt. De temperatuur werkplaats wordt voordelig en snel opgewarmd. Het verwarmen van werkplaats is altijd direct. Knop aan en het is warm.

Industriele heater plaats je op de muur, op een standaard of op het plafond. De werkplaats verwarming kan je tot 8 meter hoog ophangen, wat gunstiger is dan een werkplaats verwarming op gas die je altijd dichtbij moet ophangen. Start met goedkoop werkplaats verwarmen met industriele elektrische heaters van industriele-verwarming.be

industriele-verwarming 42

 

Waarom werkplaats verwarming kosten bespaart?

Door de werkplaats te verwarmen met infrarood van Industriele verwarming bespaar je direct op de verwarmingskosten. Een industrieel pand is vaak niet goed geïsoleerd, deuren staan open en het bevat veel kubieke meters. Om een pand te verwarmen met hete lucht is een onbegonnen zaak.

Allereerst stijgt warme lucht, voordat de warmte bij de werkplaats is ben je vele uren en euro’s verder. Ten tweede verdwijnt de lucht zo naar buiten vanwege de slechtere isolatie van een industrieel pand. De beste oplossing om werkplaats, industrie hal of bedrijfshallen te verwarmen is met de korte golf infrarood verwarming.

Wanneer je plaatselijk een werkplek wilt verwarmen is het zonde om het ganse magazijn op te warmen. Met een korte golf ir verwarming creëer je een instant warmte, daar waar je het effectief nodig hebt.

Werkplaats verwarming is toepasbaar in:

 • garages
 • bedrijfshal
 • voedselindustrie
 • ATEX-zones
 • houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
 • werkplaatsen metaalbewerking
 • opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
 • assemblage werkplaats

Vraag een vrijblijvende offerte aan of vraag om een afspraak via contact of offerte formulier, zodat wij jouw warmte project voordelig kunnen realiseren.

Gezonde infrarood warmte voor je werknemers

Infrarood warmte door middels industrie verwarming is een zeer aangename warmte die niet alleen comfortabel aanvoelt, maar ook nog eens gezond is voor ons gestel. Infraroodstraling werkt diep door in de huid.

De energie van infraroodlicht dringt door tot ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en zo warmte veroorzaakt.

Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koeler aanvoelt. Naast een weldadig en ontspannend gevoel vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en stijfheid van spieren. Tevens stimuleert het de bloedcirculatie en verlicht reumatische klachten.

Doordat elektrisch verwarmen van de werkplaats niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in de ruimte heb je geen last van luchtcirculatie. Daardoor zweven er ook geen stofdeeltje in de lucht.

De korte golf infrarood straling, ir-a, is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in comfortabele stralingswarmte zonder voorverwarmen. Des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen wordt zonder dat de lucht daadwerkelijk warm wordt.

Afhankelijk van het aantal wattage wat je nodig hebt, bijvoorbeeld 3000 watt, kan de infrarood verwarming opgehangen worden tussen de 3 en maximaal 12 meter. Zonder voorverwarmen projecteert de verwarming de infrarood stralen naar beneden. En dat op vierkante meter nauwkeurig.

Elektrische heater als magazijn verwarming is zuinig in verbruik. Je verwarmt namelijk aan de zone, daar waar het nodig is. Deze moderne manier van verwarmen zorgt ervoor dat je niet de gehele industriële ruimte hoeft te verwarmen. Maar alleen de zone waar de werkplekken zich bevinden. Elektrische infrarood heaters zijn ook als mobiele infrarood verwarming te verkrijgen.

industriele-verwarming 41

 

Direct de werkplaats verwarmen

Doordat infrarood verwarming heel direct de werkplaats in een schuur of garage verwarmt, bespaar je ook gelijk op de energiekosten. Je hoeft immers niet de hele ruimte van het industrieel pand te verwarmen. Alleen daar waar gewerkt wordt en de warmte gewenst is.

Korte golf infrarood werkplaats kachels hebben het voordeel dat ze geen opwarmtijd nodig hebben. Je voelt direct de instant warmte zodra je de elektrische heater aanzet.Hiermee bespaar je ook op de kosten. De temperatuur regel je eenvoudig met een thermostaat.

Door de gerichte infrarood verwarming bespaar je al snel 70 tot 80% op de bedrijfskosten. Een infrarood verwarming werkplaats heeft geen onderhoud nodig, ook daar bespaar je op de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw werkplaatsen met infrarood te verwarmen.

Infrarood verwarming van Industriele verwarming werkt volgens het principe van de zon. Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zonnestralen naar binnen vallen. De zon verwarmt de objecten in de ruimte zonder daarbij grote luchtverplaatsing te genereren.

Hetzelfde effect heeft infraroodstraling, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. De korte golf infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de mensen en objecten en die zich in het warmtebereik bevinden.

De objecten in de bedrijfsruimte zoals vloer, muren, apparatuur en werkbanken houden de infraroodwarmte vast. En weerkaatsen deze teven opnieuw de ruimte in. Daardoor voel je van alle kanten de aangename temperatuur.

Korte golf infraroodstraling van industrie verwarming is niet gevoelig voor windbewegingen en zal dus niet wegwaaien zoals bij een lucht verwarming systeem.

Voordelen werkplaats verwarming

 • Zone heating, daar waar het nodig is
 • Zeer efficiënte technologie
 • Te combineren met zonnepanelen
 • Zuinig lokaal verwarmen
 • Lage bedrijfskosten door energie besparen
 • Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
 • Lage verbruikskosten door gerichte warmte
 • Lage installatie kosten
 • Grote betrouwbaarheid
 • Simpel te regelen en aan te sturen
 • Zowel vast als draagbaar te verkrijgen
 • Geen onderhoud, geen onderhoudskosten
 • Diverse mogelijkheden: hangend, staand of mobiel model
 • Eenvoudige en snelle installatie
 • Efficiënte en veilige manier van verwarmen
 • Juiste balans van luchtvochtigheid
 • Geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën
 • Gezonde warmte. Infrarood stralen werken ontspannend op ons lichaam
 • Korte golf straling, wat betekent dat deze niet gevoelig zijn voor luchtverplaatsingen
 • Aangename warmte, zoals de zonnestralen
 • Beschermklasse IP65. Spatwater dicht professioneel apparaat en tevens regendicht in alle richtingen.
 • Verstelbare kantelhoek met grote verwarm radius.
 • Weersbestendig materiaal
 • Hoogwaardige elegant design
 • Op afstand temperatuur regelen en instellen via thermostaat en app
 • Gemakkelijke en snelle installatie op 230 v
 • CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • Droge en schimmel vrije muren
 • Geruisloos en geurloos

 

Levensduur elektrische werkplaats verwarming

De infrarood elementen van de industriële elektrische verwarming hebben een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren. Dit berekent bij een volledige output en op vol vermogen. Daarbij zeggende dat de heaters nooit constant op vol vermogen branden.

Om nog goedkoper uit te zijn, regel je de elektrische werkplaats kachels met onze Energy Comfort Controller waardoor ze een nog langere levensduur hebben. De temperatuur kan je per ruimte regelen met een thermostaat.

Desgewenst kunnen de thermostaten met tijdschakeling worden gebruikt. Alsmede digitale thermostaten die je met de smartphone app bedient. Thermostatische regelingen is bewezen dat dit bijdraagt aan de energiebesparing.

De infrarood heaters van Industriele verwarming worden geleverd met een stevige ophangbeugel. Standaard zijn de infarrood heaters voorzien van ophangpunten voor pendelmontage aan bijvoorbeeld kettingen of kabels. Vraag onze installatie service om jouw infrarood heater te monteren.

Een goed binnenklimaat is van belang in zones waar assemblage plaatsvindt en waar tevens de medewerkers stil zitten. Doelgericht verwarmen van werkplaats met een verwarming bedrijfshal is daarvoor de oplossing.

Een grote bedrijfshal verwarmen door middel van convectiewarmte is een kostbare manier. Vaak zijn grote hallen, bedrijven of schuur niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht snel naar buiten ontsnapt. Stop nu met werkplaats verwarming op gas en stap over op elektrische heaters van Industriele verwarming, natuurlijk als ook mobiele infrarood verwarming te verkrijgen. Ook als garage verwarming, magazijn verwarming en industrie verwarming.

Positie van de werkplaats infrarood verwarming

Wij bieden hoogwaardige infrarood verwarming aan voor de werkplaats. Zowel in mobiele infrarood verwarming als monteerbare modellen. De positie van de infrarood werkplaats verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt.

Het beste is om de infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. Zo raken de infrarood stralen de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan. De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden gemonteerd.

Op deze manier heeft de verwarming een groot warmtebereik en dit is tevens is de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De stralers kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen. Op bijvoorbeeld 8 meter.

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen is afhankelijk van drie factoren:
– de hoogte van het pand
– de isolatiewaarde
– het aantal m2 dat verwarmt moet worden.

Zorg ervoor dat de infrarood stralen van de infrarood heater niet worden onderbroken. Plaats nooit een stelling of ander object voor de warmtestraler van de werkplaats verwarming. Dit levert namelijk warmte verlies op. Rendement is belangrijk, 

Een exact infrarood rendement panelen ligt ongeveer op 86% en bij infrarood heaters tot wel 97%. Dit is echter wel afhankelijk van de stralingseffectiviteit dat wordt opgewekt door de oppervlaktetemperatuur, isolatie en oppervlakte.