Werkplaats verwarming

Industriële verwarming

Gratis offerte aanvragen

industriële verwarming

Werkplaats verwarming met infrarood

Werkplaats verwarming met infrarood straling van Industriële verwarming verwarmt op een efficiënte en effectieve wijze de zone waar gewerkt wordt. Verwarmen met infrarood is niet alleen een zuinige, maar ook duurzame oplossing. Je bespaar direct op de bedrijfskosten. 

Infrarood verwarming van Industriële verwarming is namelijk heel efficiënt in het verbruik van de energie. Onze industriële werkplaats verwarming zet maar liefst 93% van de energie om in duurzame warmte. Daarnaast heeft een elektrische infrarood heater een groot warmtebereik. 

Je hoeft niet de hele werkplaats te verwarmen, alleen daar waar de warmte hard nodig is. Zodra jij je bevindt in het infraroodbereik, voel je de stralen je huid raken. Dit geeft een comfortabel en warm gevoel. 

industrie verwarming

Beste keus warmte is infrarood verwarming

Geen opwarmtijd benodigd, Gezonde instant warmte en Kostenbesparend.

Oprichter industriele verwarming Eugene Verbraak

Onze infrarood verwarming voor de industrie is van hoge kwaliteit en duurzaam. Koop energiezuinige werkplaats verwarming bij de marktleider België. Vraag nu een offerte aan.

Eugene Verbraak
Directeur Industriële verwarming

loods verwarming werkplaats

Waarom werkplaats verwarming kosten bespaart?

Door de werkplaats te verwarmen met infrarood bespaar je direct op de verwarmingskosten. Een industrieel pand is vaak niet goed geïsoleerd, deuren staan open en het bevat veel kubieke meters. Om een pand te verwarmen met hete lucht is een onbegonnen zaak. 

Allereerst stijgt warme lucht, voordat de warmte bij de werkplaats is ben je vele uren en euro’s verder. Ten tweede verdwijnt de lucht zo naar buiten vanwege de slechtere isolatie van een industrieel pand. De beste oplossing om werkplaatsen garages, loodsen of bedrijfshallen te verwarmen is met de korte golf infrarood verwarming. 

Wanneer je plaatselijk een werkplek wilt verwarmen is het zonde om de ganse loods op te warmen. Met een korte golf ir verwarming creëer je een instant warmte, daar waar je het effectief nodig hebt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of vraag om een afspraak, zodat wij jouw warmte project voordelig kunnen realiseren.

kantoor verwarming met krijtboord

Gezonde infrarood warmte voor je werknemers

Infrarood warmte is een zeer aangename warmte die niet alleen comfortabel aanvoelt, maar ook nog eens gezond is voor ons gestel. Infraroodstraling werkt diep door in de huid.

De energie van infraroodlicht dringt door tot ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en zo warmte veroorzaakt. 

Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koeler aanvoelt. Naast een weldadig en ontspannend gevoel vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en stijfheid van spieren. Tevens stimuleert het de bloedcirculatie en verlicht reumatische klachten.

Doordat elektrisch verwarmen van de werkplaats niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in de ruimte heb je geen last van luchtcirculatie. Daardoor zweven er ook geen stofdeeltje in de lucht.

Astma patiënten hebben hier bijvoorbeeld veel baat bij. 

Werkplaats goed verwarmen

Als de werknemers s-morgens op de werkplaats aankomen, is het vaak nog koud en kil. Door een werkplaats te verwarmen met infrarood geniet je direct van de warmte zodra je de heater aanzet. De korte golf infrarood stralers geven namelijk instant warmte, zonder opwarmtijd. Iedereen wilt toch ook elke koude werkdag lekker warm beginnen? 

Zuinige werkplaats verwarming

Onze infrarood verwarming is zeer zuinig in verbruik en heeft maar weinig elektriciteit nodig om de werkplaats te verwarmen. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. De heater heeft geen opwarmtijd, waardoor je ook energie bespaart. Bepaar honderden euro's op je verwarming en ga voor de voordelige infrarood panelen.

Duurzame werkplaats verwarming

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van de alsmaar duurder wordende fossiele brandstoffen, zoals gas en aardolie. Gebruik altijd groene energie of nog beter wek zelf energie op door middel van zonnepanelen. Met infrarood verwarming stoot je tevens geen CO2 uit. 

toekomst is infrarood panelen zoals de zon

Infrarood verwarming is de toekomst

Infrraood verwarming werkt op elektriciteit, waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van de alsmaar duurder wordende fossiele brandstoffen, zoals gas en aardolie. Gebruik altijd groene energie of nog beter wek zelf energie op door middel van zonnepanelen. Met infrarood verwarming stoot je tevens geen CO2 uit. 

Zuinige Industrie verwarming

Groene Duurzame Verwarming

industriele verwarming opgehangen

Hoe infrarood verwarming werkt

Infrarood verwarming werkt volgens het principe van de zon. Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zonnestralen naar binnen vallen. De zon verwarmt de objecten in de ruimte zonder daarbij grote luchtverplaatsing te genereren.

Hetzelfde effect heeft infraroodstraling, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. De korte golf infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de mensen en objecten en die zich in het warmtebereik bevinden.

De objecten zoals vloer, muren, apparatuur en werkbanken houden de infraroodwarmte vast. En weerkaatsen deze teven opnieuw de ruimte in. Daardoor voel je van alle kanten de aangename temperatuur.

Korte golf infraroodstraling is niet gevoelig voor windbewegingen en zal dus niet wegwaaien zoals bij een lucht verwarming systeem.

industriele verwarming ophangen in de loods

Direct de werkplaats verwarmen

Doordat infrarood verwarming heel direct de werkplaats in een schuur of garage verwarmt, bespaar je ook gelijk op de energiekosten. Je hoeft immers niet de hele ruimte van het industrieel pand te verwarmen. Alleen daar waar gewerkt wordt en de warmte gewenst is. 

Korte golf infrarood werkplaats kachels hebben het voordeel dat ze geen opwarmtijd nodig hebben. Je voelt direct de instant warmte zodra je de elektrische heater aanzet.

Hiermee bespaar je ook op de kosten. De temperatuur regel je eenvoudig met een thermostaat. 

Door de gerichte infrarood  verwarming bespaar je al snel 70 tot 80% op de bedrijfskosten.

Een infrarood verwarming werkplaats heeft geen onderhoud nodig, ook daar bespaar je op de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw werkplaatsen met infrarood te verwarmen.

Meest gestelde vragen

Werkplaats verwarming is een verwarming die werkt met de korte golf infraroodstraling. Deze onschadelijke infraroodstralen zijn niet gevoelig voor tocht en verwarmt heel gericht een zone op, zoals een werkplaats.

Een werkplaats verwarming warmt op een energiezuinige manier de werkplek op. Door zone gericht te verwarmen hoef je niet de hele industriële ruimte te voorzien van warmte. Met werkplaats verwarming bespaar je daardoor al snel 80% op de verwarmingskosten.

Werkplaats verwarming is geschikt voor wie een werkplek in een industrieel pand wil voorzien van warmte. De korte golf infrarood werkplaats verwarming is niet gevoelig voor tocht, waardoor je heel gericht een zone in een werkplaats verwarmt.

 

Werkplaats verwarming kan je bij ons kopen. Vraag online een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Tevens kan je de werkplaats verwarming kopen in onze winkels in de Benelux of in onze online webshop.

Werkplaats verwarming werkt met korte golf infrarood straling. Je kan infrarood straling vergelijken met de zonnestralen. De infraroodstralen warmen niet de luchtmassa op, maar direct de objecten en mensen waarmee de ir-straling mee in contact komt. 

Industriële verwarming

Een industriële verwarming is een heater die gebruik maakt van korte golf infraroodstraling. Onze industriële verwarming range bevat wand gemonteerde en draagbare verwarming modellen. Geschikt voor zone- en ruimteverwarming in een industrieel pand. 

Je kiest voor industriële verwarming omdat je kosten wilt besparen. Onze elektrische infrarood heaters zijn zeer efficiënt en zetten 93% van de energie om in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie. 

Industriële verwarming is geschikt voor bezitters van industriële panden, zoals magazijnen, loodsen, bedrijfshallen en garages. Voor wie een industrieel pand of een werkplek wil verwarmen zijn onze industriële heaters perfect in te zetten. Directe kostenbesparing.

Onze industriële verwarming met infrarood zijn geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden. Zoals vochtige, natte en stoffige werkplaatsen. Onze infrarood stralers zijn ATEX goedgekeurd en dus ook in te zetten bij explosieve gevaarlijke omgevingen. 

Industriële verwarming werkt met kwarts halogeen korte infraroodstralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken omdat de IR straler geen opwarmtijd behoeft. De infrarood verwarming warmt direct de objecten en mensen in de loods op. 

Breng de zon in je bedrijf

KIES VOOR INFRAROOD PANELEN

Infrarood werkplaats verwarming is geschikt voor

Werkplaats of garage

– Werkplaatsen voor metaalbewerking

Loodsen

– Assemblage loodsen

Magazijn

– Voedselindustrie

Bedrijfshal

– ATEX-zones

– Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie

– Opslagruimtes en kantoor units

Levensduur elektrische werkplaats verwarming

De infrarood elementen van de industriële elektrische verwarming hebben een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren. Dit berekent bij een volledige output en op vol vermogen. Daarbij zeggende dat de heaters nooit constant op vol vermogen branden. 

Om nog goedkoper uit te zijn, regel je de elektrische werkplaats kachels met onze Energy Comfort Controller waardoor ze een nog langere levensduur hebben. De temperatuur kan je per ruimte regelen met een thermostaat. 

Desgewenst kunnen de thermostaten met tijdschakeling worden gebruikt. Alsmede digitale thermostaten die je met de smartphone app bedient. Thermostatische regelingen is bewezen dat dit bijdraagt aan de energiebesparing. 

Positie van de werkplaats infrarood verwarming

Wij bieden hoogwaardige infrarood verwarming aan voor de werkplaats. Zowel in mobiele infrarood verwarming als monteerbare modellen. De positie van de infrarood werkplaats verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt. 

Het beste is om de infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. Zo raken de infrarood stralen de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan. De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden gemonteerd. 

Op deze manier heeft de verwarming een groot warmtebereik en dit is tevens is de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De stralers kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen. Op bijvoorbeeld 8 meter.

industriele verwarming infrarood ecosun
Werkplaats verwarming industriele verwarming

Installatie en vermogen van de stralers

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor de industriehal, voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen, zoals 2000 watt of 3000 watt, is vervolgens afhankelijk van drie factoren:

– het aantal m2 dat verwarmd moet worden.

– de hoogte van het pand

– de isolatie waarde

Zorg er altijd voor dat de infraroodstraling niet wordt onderbroken. Dit vermindert namelijk het warmte rendement. Plaats bijvoorbeeld nooit een stelling of ander object voor de warmte straler in een werkplaats of garage.

De infrarood heaters worden geleverd met een stevige ophangbeugel. Standaard zijn de stralers voorzien van ophangpunten voor pendelmontage aan bijvoorbeeld kettingen of kabels. Vraag onze installatie service om jouw infrarood systeem te monteren. 

– Kostenbesparend, tot wel 70-80% 

– Geen opwarmtijd benodigd

– Gezonde instant warmte

– Energiezuinig en duurzaam in gebruik

– Hoge betrouwbaarheid

– Eenvoudig aan te sturen met thermostaat 

– Directe zone verwarming

– Te combineren met zonnepanelen

– Eenvoudige installatie

– Geen onderhoudskosten

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Industriële verwarming voor diverse toepassingen zoals magazijnen, bedrijfshallen, loodsen en garages. De industriële verwarming infrarood is geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Denk hierbij aan vochtige, stoffen of natte werkplaatsen. Alsmede voor explosie gevaarlijke omgevingen, zoals een ATEX-zone.

Werkplaats verwarming met infrarood is een zuinige en duurzame oplossing om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Allereerst verwarm je hiermee iedere werkplaats direct. Ten tweede verwarm je alleen de zone waar het nodig is. Bij zone gericht verwarmen gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. 

Mobiele infrarood verwarming met korte golf stralen verwarmt de plek die je wenst. Met onze mobiele infrarood verwarming heb je daardoor de zon binnen handbereik. Flexibel werken met een verplaatsbare infrarood verwarming voor industriële ruimtes. Op deze wijze verwarm je zuinig de lokale werkplekken.

Garage verwarming met infrarood straling is energiezuinig en comfortabel warm. Bij een garage werkplaats is er een continue toevoer van koude lucht. Het heeft geen zin om een luchtverwarming aan te zetten. Infrarood garage verwarming is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt direct de plek waar je aan het werk bent.

Onze industriële loods verwarming is ontwikkeld voor gebruik in grote loodsen. De korte infraroodgolf loods verwarming verwarmt niet alleen de werkplek, maar ook de opslaggoederen. Eigenlijk is er maar één goede oplossing om deze ruimte te voorzien van warmte, namelijk met de infrarood loods verwarming.