+32 (0)51 28 09 09

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag

Tussen 9:00 - 17:30 uur

Winkelwagen

Koop online

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Het werking principe van een infrarood verwarming is vergelijkbaar met dat van de zon. Het spectrum infrarood bevind zich tussen de 750 en 10.000 Nm. Hierdoor zal een infrarood verwarming dus geen lucht verwarmen maar enkel de objecten in de ruimte.

Een traditionele verwarming is in feite een luchtverwarming. Deze gebruikt dus het medium lucht om een ruimte te verwarmen. In de industriële sector is dit meestal een zeer dure en slecht presterende oplossing. Omdat de warme lucht stijgt naar het hoogste punt van het gebouw.

Industriële gebouwen

Industriële gebouwen en showrooms zijn dus in de nok van het dak tropisch warm, maar op de grond meestal zeer koud. Men probeert via verschillende manieren die warmte terug naar beneden te blazen door ventilators aan het dak te bevestigen. Echter maakt dit niet veel uit. De oplossing voor een industriehal verwarmen is de werkplaats verwarmen door middels van infrarood verwarming. Deze industriele verwarming elektrisch kan je magazijn verwarmen en werkplaats verwarmen. De werking van infrarood heaters zorgt dat je het hoog aan het plafond of muur hangen en je krijgt de zone verwarmt waar de werknemer werken. 

Echte industrie verwarming is een werkplaats verwarming door middels van infrarood verwarming.

Waarom is een infrarood verwarming anders?

Het principe van de werking van een infrarood verwarming van Industriële verwarming is totaal anders. De verwarming gebruikt andere natuurwetten dan een lucht verwarming. Door de infrarood stralen zal niet de lucht maar alle objecten die in het magazijn of loods aanwezig zijn opwarmen. 

Met objecten bedoelen we de vloer, de muren, alle stellingen met materialen en uiteraard ook mensen en dieren welke in de ruimte aanwezig zijn. Het thermische vermogen zit hier niet in een vluchtige massa zoals lucht, doch in een vaste massa van steen, beton, ijzer en alles wat er in de ruimte aanwezig is. 

Zodra de poorten opengaan om een vrachtwagen te laden of te lossen ontsnapt deze warmte niet naar buiten. Het is een vaste massa warmte. Dit geeft jou ondernemer een totaal ander perspectief om de energierekening van de verwarming onder controle te houden.

Is infrarood verwarming gezond?

Een infraroodverwarming van Industriële verwarming is veel gezonder dan een luchtverwarming. Luchtverwarming laat de lucht circuleren, waarbij alle stofdeeltjes en andere vervuiling mee gaan in dit proces. Buiten dat de werking van dit proces weinig effectief is, komen tal van nadelen in het vizier.

Zoals continue tochtstroming en stof wat vervolgens het ziekteverzuim in de hand werkt. Mensen met gevoelige luchtwegen zoals astma patiënten kunnen hierover meespreken. Een infrarood verwarming als een werkplaats verwarming is net als zonnestralen en de stralen van de werkplaats verwarming zitten in hetzelfde spectrum van de zon.

Dit geeft als voordeel dat mensen steeds het gevoel hebben dat ze in een lentezonnetje zitten te werken. De bloedcirculatie wordt hierdoor bevorderd, werknemers ademen betere lucht in en de werklust wordt ook nog eens vergroot.

Nadelige werking lucht verwarming

Lucht verwarming heeft een nadelig werking. Zoals benoemd, warme lucht blijft stijgen hoe vaak je het ook naar beneden dwingt. Een ander groot nadeel van de werking van warme lucht in een industriële omgeving is dat het een vluchtig medium is. De lucht zal steeds proberen te ontsnappen zodra het de kans krijgt. 

En die kans krijgt het voldoende, telkens wanneer je een poort opendoet om een vrachtwagen binnen te laten. Of erger nog wanneer de vrachtwagen gewoon voor de poort blijft staan en je deze moet lossen of laden vliegen de euro’s aan energie gewoon door de deur naar buiten.

Het volledig thermisch vermogen verdwijnt door elke opening naar buiten en je moet opnieuw alle aanwezige lucht opwarmen, die vervolgens bij de eerste kans weer naar buiten glipt. Je kan beter kiezen voor een verwarming werkplaats door middels van infrarood verwarming. Industriele verwarming heeft een ruim assortiment verwarming werkplaats, industriele heaters en heatstrips. Ook garage verwarming elektrisch voor de professionele garagebedrijven en industriele verwarming heeft ook mobiele verwarming. Een garage verwarmen is net als industrie verwarmen.

Infrarood werkplaats verwarming

Werkplaats verwarming in een industriehal, loods of magazijn bespaard op de energiekosten. Je hoeft immers niet de hele ruimte van het industrieel pand te verwarmen. De werkplaats verwarming verwarmt alleen daar waar gewerkt wordt en de warmte gewenst is.

Werkplaats verwarming infrarood heeft het voordeel dat ze geen opwarmtijd nodig hebben. Je voelt direct de instant warmte van de infrarood verwarming werkplaats zodra je de elektrische heater aanzet. Hiermee bespaar je ook op de kosten. De temperatuur van de industriële verwarming regel je eenvoudig met een thermostaat.

Door de gerichte Industriele verwarming infrarood verwarming bespaar je al snel 70 tot 80% op de bedrijfskosten. Een infrarood verwarming werkplaats heeft geen onderhoud nodig, ook daar bespaar je op de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw werkplaatsen met een elektrische verwarming werkplaats te verwarmen.

Laat je informeren over ons werkplaats verwarming, want je wilt alleen de beste werkplaats verwarming die ervoor zorgt dat je energierekening naar beneden gaat.