+32 (0)51 28 09 09

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag

Tussen 9:00 - 17:30 uur

Winkelwagen

Koop online

Hoe besparen op energie?

Besparen met infrarood heaters

Iedereen wil een besparing hebben op de verwarmingskosten. Op welke manier kun je het beste een industrieel pand verwarmen? Een gebouw verwarmen kan met hete lucht of via de moderne infrarood warmtestraling.

In hoge of slecht geïsoleerde gebouwen is het niet praktisch of kosten efficiënt om warmte te creëren door de lucht temperatuur te verhogen. Het fenomeen dat zich voordoet wanneer we de lucht in hoge gebouwen verwarmen is dat deze onmiddellijk naar het plafond stijgt.

Dit heeft weinig of geen nut voor de personen die beneden op de vloer staan. Wanneer het pand bovendien ook nog slecht geïsoleerd is zal deze warme lucht zeer snel ontsnappen en verdwijnen in de buitenwereld. Dit levert geen besparing op, integendeel.

Oplossing voor hoge energiekosten

Indien een loods niet elke dag gebruikt wordt duurt het vaak uren, soms dagen alvorens de temperatuur op het gewenste niveau is. De kostprijs aan energie die je hiervoor nodig hebt loopt meestal torenhoog op. Een besparing met warmte lucht ligt niet voor de hand.

Om deze problemen op te lossen is een industriële infrarood verwarming ideaal. Deze infrarood stralers verwarmen onmiddellijk en ze geven de gebruiker een ongekend warmte comfort. Dit levert een directe besparing op de bedrijfskosten op.

Bovendien zijn infrarood heaters vele malen energie vriendelijker dan de gebruikelijke gasheaters welke de lucht verwarmen. Infrarood verwarming in combinatie met groene stroom of met zonnepanelen is ook CO2 neutraal.

Extra besparing middels korte golf

Wanneer je slechts plaatselijk een werkplek wilt verwarmen is het zonde zijn om de ganse loods op te warmen. Met een korte golf infrarood verwarming kan je een instant warmte creëren. Daar waar je de warmte effectief nodig hebt.

Met dit type verwarming heb je ook geen voorverwarming nodig. Dit levert een kosten besparing op. Het verwarmingseffect treedt binnen de seconde op waardoor je de verwarming enkel hoeft te activeren wanneer je daadwerkelijk begint te werken.

Dit levert gelijk een extra besparing op de energiekosten. Daarnaast is het ook duurzaam om op deze wijze te verwarmen. Instant warmte zorgt voor kosten besparing. Infrarood warmte is gezond en geeft een heerlijk comfortabel warmte gevoel.

Besparing op installatie

Het installeren van een infrarood verwarming is veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld warme lucht blazers. Meestal is de bestaande constructie voldoende om de basis verwarming te voorzien. Bij infrarood verwarming komen geen breek werkzaamheden aan de pas.

Ook voor een werkplek verwarming volstaat het om de stralers aan de muur te bevestigen en te voorzien van een stroompunt. Onze mobiele infrarood verwarming is bij uitstek geschikt als je flexibele of meerdere werkplekken hebt.

Voor een instant warmte met korte golf volstaat reeds een vermogen van 100 Watt per vierkante meter. Dit is ongezien laag voor een industrieel gebouw en toch ervaren de gebruikers een gevoelstemperatuur van 18° Celsius. Dit levert ook weer een besparing op.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

Lucht versus stralingswarmte

Het grootste verlies dat je bij een industriële lucht verwarming ervaart is het inefficiënt gebruik en de grote verliezen die hiermee gepaard gaan. Een traditionele verwarming zal de gebruikte brandstof omzetten naar warme lucht en hierbij proberen de ganse loods te vullen.

De bestaande natuurwetten strooien hierbij veel roet in het eten, aangezien warme lucht onmiddellijk zal stijgen. Het volledig thermisch vermogen zit dus in warme lucht die in de hoogste regionen hangt van jouw industrieel bedrijfspand.

Bij een infrarood verwarming wordt de lucht niet verwarmt, maar alle objecten van het pand. Zoals de vloer, de muren en alle materialen welke in het pand aanwezig zijn. Ook mens en dier zal de warmte van de infrarood verwarming opslaan als een buffer.

Thermisch vermogen zit in de massa

Het grote voordeel dat je met infrarood stralingswarmte ervaart is dat het thermisch vermogen in de vaste materie zit en zich niet aan het plafond bevind. De warmte manifesteert zich dus daar waar je het meest nodig hebt, beneden op de werkvloer.

Hierdoor bespaar je weer enorm op de energierekening omdat de warmte beneden blijft. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in aangename warmte. Door een industrieel gebouw te verwarmen met infrarood warmte bespaar je tot zo’n 80% op de bedrijfskosten.

Daarnaast is de installatie vrij eenvoudig en is een kosten besparing. Als laatste levert een infrarood verwarming een besparing op het onderhoud op. Er zijn geen draaiende onderdelen die kapot gaan, dus ook geen kosten. Goedkoop verwarmen met infrarood!