Werking

Industriële verwarming

Gratis offerte aanvragen

industriële verwarming

Werking infrarood verwarming

Het werking principe van een infrarood verwarming is vergelijkbaar met dat van de zon. Het spectrum infrarood bevind zich tussen de 750 en 10.000 Nm. Hierdoor zal een infrarood verwarming dus geen lucht verwarmen maar enkel de objecten in de ruimte. 

Een traditionele verwarming is in feite een luchtverwarming. Deze gebruikt dus het medium lucht om een ruimte te verwarmen. In de industriële sector is dit meestal een zeer dure en slecht presterende oplossing. Omdat de warme lucht stijgt naar het hoogste punt van het gebouw.

Industriële gebouwen en showrooms zijn dus in de nok van het dak tropisch warm, maar op de grond meestal zeer koud. Men probeert via verschillende manieren die warmte terug naar beneden te blazen door ventilators aan het dak te bevestigen. Echter maakt dit niet veel uit. 

industrie verwarming

Beste keus warmte is infrarood verwarming

Geen opwarmtijd benodigd, Gezonde instant warmte en Kostenbesparend.

Oprichter industriele verwarming Eugene Verbraak

Onze infrarood verwarming voor de industrie is van hoge kwaliteit en duurzaam. Koop energiezuinige werkplaats verwarming bij de marktleider België. Vraag nu een offerte aan.

Eugene Verbraak
Directeur Industriële verwarming

industriele verwarming opgehangen

Nadelige werking lucht verwarming

Lucht verwarming heeft een nadelig werking. Zoals benoemd, warme lucht blijft stijgen hoe vaak je het ook naar beneden dwingt. Een ander groot nadeel van de werking van warme lucht in een industriële omgeving is dat het een vluchtig medium is. De lucht zal steeds proberen te ontsnappen zodra het de kans krijgt. 

En die kans krijgt het voldoende, telkens wanneer je een poort opendoet om een vrachtwagen binnen te laten. Of erger nog wanneer de vrachtwagen gewoon voor de poort blijft staan en je deze moet lossen of laden vliegen de euro’s aan energie gewoon door de deur naar buiten.

Het volledig thermisch vermogen verdwijnt door elke opening naar buiten en je moet opnieuw alle aanwezige lucht opwarmen, die vervolgens bij de eerste kans weer naar buiten glipt.

industriele verwarming project hal

Waarom is een infrarood verwarming anders?

Het principe van de werking van een infrarood verwarming van Industriële verwarming is totaal anders. De verwarming gebruikt andere natuurwetten dan een lucht verwarming. Door de infrarood stralen zal niet de lucht maar alle objecten die in het magazijn of loods aanwezig zijn opwarmen. 

Met objecten bedoelen we de vloer, de muren, alle stellingen met materialen en uiteraard ook mensen en dieren welke in de ruimte aanwezig zijn. Het thermische vermogen zit hier niet in een vluchtige massa zoals lucht, doch in een vaste massa van steen, beton, ijzer en alles wat er in de ruimte aanwezig is. 

Zodra de poorten opengaan om een vrachtwagen te laden of te lossen ontsnapt deze warmte niet naar buiten. Het is een vaste massa warmte. Dit geeft jou ondernemer een totaal ander perspectief om de energierekening van de verwarming onder controle te houden.

industriele verwarming garage besparing

Is een infrarood verwarming wel gezond?

Een infraroodverwarming van Industriële verwarming is veel gezonder dan een luchtverwarming. Luchtverwarming laat de lucht circuleren, waarbij alle stofdeeltjes en andere vervuiling mee gaan in dit proces. Buiten dat de werking van dit proces weinig effectief is, komen tal van nadelen in het vizier. 

Zoals continue tochtstroming en stof wat vervolgens het ziekteverzuim in de hand werkt. Mensen met gevoelige luchtwegen zoals astma patiënten kunnen hierover meespreken. Een infrarood verwarming is een stralingswarmte zoals zonnestralen en zitten in hetzelfde spectrum van de zon. 

Dit geeft als voordeel dat mensen steeds het gevoel hebben dat ze in een lentezonnetje zitten te werken. De bloedcirculatie wordt hierdoor bevorderd, werknemers ademen betere lucht in en de werklust wordt ook nog eens vergroot.

Zuinige Industrie verwarming

Groene Duurzame Verwarming

Industriële verwarming voor diverse toepassingen zoals magazijnen, bedrijfshallen, loodsen en garages. De industriële verwarming infrarood is geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Denk hierbij aan vochtige, stoffen of natte werkplaatsen. Alsmede voor explosie gevaarlijke omgevingen, zoals een ATEX-zone.

Werkplaats verwarming met infrarood is een zuinige en duurzame oplossing om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Allereerst verwarm je hiermee iedere werkplaats direct. Ten tweede verwarm je alleen de zone waar het nodig is. Bij zone gericht verwarmen gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. 

Mobiele infrarood verwarming met korte golf stralen verwarmt de plek die je wenst. Met onze mobiele infrarood verwarming heb je daardoor de zon binnen handbereik. Flexibel werken met een verplaatsbare infrarood verwarming voor industriële ruimtes. Op deze wijze verwarm je zuinig de lokale werkplekken.

Garage verwarming met infrarood straling is energiezuinig en comfortabel warm. Bij een garage werkplaats is er een continue toevoer van koude lucht. Het heeft geen zin om een luchtverwarming aan te zetten. Infrarood garage verwarming is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt direct de plek waar je aan het werk bent.

Onze industriële loods verwarming is ontwikkeld voor gebruik in grote loodsen. De korte infraroodgolf loods verwarming verwarmt niet alleen de werkplek, maar ook de opslaggoederen. Eigenlijk is er maar één goede oplossing om deze ruimte te voorzien van warmte, namelijk met de infrarood loods verwarming.