Loods verwarming

Industriële verwarming

Gratis offerte aanvragen

industriële verwarming

Goedkope loods verwarming

Als industrieel bedrijf ben je op zoek naar een goedkope manier van loods verwarming. Je wilt de energiekosten verlagen en het comfort op de werkplekken verhogen. Waarom zou je nog te veel betalen voor loods verwarming als het sneller en goedkoper kan?

Is het niet slimmer om alleen dat deel van de bedrijfshal of werkplaats te verwarmen waar ook echt gewerkt wordt? In plaats van de gehele loods te verwarmen. Kies daarom voor loods verwarming met infrarood. Je bespaart al snel 70 tot 80% op de bedrijfskosten. 

Daarnaast hebben jouw medewerkers het onder alle omstandigheden comfortabel warm, zowel binnen als buiten. Geschikt voor assemblage loodsen, ATEX-zones, lichte en zware constructie loodsen.

industrie verwarming

Beste keus warmte is infrarood verwarming

Geen opwarmtijd benodigd, Gezonde instant warmte en Kostenbesparend.

Oprichter industriele verwarming Eugene Verbraak

Onze infrarood verwarming voor de industrie is van hoge kwaliteit en duurzaam. Koop energiezuinige loods verwarming bij de marktleider België. Vraag nu een offerte aan.

Eugene Verbraak
Directeur Industriële verwarming

industriele verwarming garage besparing

Betere manier van verwarmen

De toepassing van infrarood verwarming in loods vereist een goed inzicht van de complexiteit van het industriële pand. Van belang is de kennis van de bouw van het pand, de constructie en de warmte weerstanden van de gebruikte materialen. 

Daar komt bij dat de toepassing van infrarood warmte een andere manier van verwarmen is dan bijvoorbeeld een loods voorzien van convectie warmte. Met de toepassing van infraroodwarmte beïnvloed je namelijk in eerste instantie de gevoelstemperatuur. 

Hierdoor kan je met stralingswarmte de thermostaat 3 à 4 graden lager zetten dan ten opzichte van een convectie kachel. Iedere graad die je lager zet bespaar je al direct 6% op de stookkosten. 

Voor het verwarmen van productiehallen, fabrieken en andere slecht te verwarmen ruimtes of oppervlakten heeft Industriële Verwarming de juiste infrarood experts in huis. Wil je meer weten over hoe je goedkoop een loods verwarmt? Neem contact met ons op.

√

Hoe infrarood loods verwarming werkt

Een infrarood loods verwarming werkt volgens het principe van de zon. Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt de objecten die in de ruimte staat, zonder daarbij lucht te verplaatsen. 

De objecten, zoals vloer, muren en apparaten slaan deze warmte op en geven tevens de warmte weer terug aan de ruimte. Zo ontstaat er een warmtecyclus die vergelijkbaar is met de infrarood loods verwarming. 

In tegenstelling tot een traditionele convectie verwarming warmt infrarood heater niet de lucht op, maar de objecten en personen die zich binnen het stralingsbereik bevinden. De straling vindt plaats door middel van korte golf infrarood straling, ook wel IR-A genoemd. 

Onze industriële infrarood stralers zijn inzetbaar op locaties onder zware omstandigheden. Zoals vochtige, tochtige of natte ruimtes. Met onze heaters kan je ook ATEX-zones verwarmen. Ze voldoen aan de voorschriften voor explosie gevaarlijke omgevingen. 

De beste loods verwarming

Zuinig en efficiënt jouw loods verwarmen is geen gemakkelijke taak. Loodsen zijn groot, hoog en niet goed geïsoleerd. Met lucht verwarmen is geen optie, deze waait regelrecht naar buiten. Plus dat warme lucht eerste stijgt. De beste loods verwarming is met infrarood, welke direct de werknemers en voorwerpen verwarmt. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Zuinige loods verwarming

Bij infrarood loods verwarming vindt er geen luchtcirculatie plaats, doordat de objecten en mensen verwarmd worden en niet de lucht. De vloer, muren, meubels houden de warmte vast en weerkaatsen deze opnieuw de ruimte in. Je kan daardoor de thermostaat een paar graden lager zetten. Iedere graad die je verlaagt bespaar je al 6% op de kosten.

Duurzame loods verwarming

Een infrarood loods verwarming zet maar liefst 93% van de energie om in duurzame warmte. Een loods verwarmen met korte infrarood golf straling is duurzaam in verbruik, omdat je niet een grote massa lucht hoeft te verwarmen. Verwarm heel gericht alleen een zone waar jouw personeel aan het werk is. Hierdoor bespaar je gelijk op het energieverbruik.

toekomst is infrarood panelen zoals de zon

Gasloos loods verwarmen

Verwarmen met elektriciteit is de toekomst, omdat je niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. In combinatie met groene stroom ben je CO2 neutraal. Neem daarbij het zuinige verbruik van de infrarood verwarming en de lage kosten. Met infrarood verwarming bespaar je tot wel 80% op de verbruikskosten en je hebt geen onderhoudskosten.

Zuinige Industrie verwarming

Groene Duurzame Verwarming

industriele verwarming loods verwarming

Waarom warmtestraling beter is dan convectie warmte

De direct gestookte gaskachel maakt gebruik van warme luchtcirculatie, waarbij de warmte de ruimte in wordt geblazen. Warme lucht stijg en neemt daardoor een lange tijd in beslag om een grote loods van 10 meter hoog te verwarmen. Daarnaast is het erg kostbaar.

Bij infrarood stralers vindt er geen warme luchtcirculatie plaats doordat het alleen de objecten en mensen verwarmd. Er zweven daardoor geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht die het binnenklimaat verslechteren. Dit heeft grote voordelen voor de gezondheid. 

Infrarood verwarming is ook nog eens geur- en geluidloos. Wel zo prettig voor het personeel dat in de loods werkt. Een bijkomend voordeel is dat de intense infrarood warmte een gezonde werking op ons lichaam heeft. Het stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijnen. 

Vraag ons naar de mogelijkheden. We vertellen je graag alles over onze ir oplossingen.

industriële elektrische verwarming

Lokaal verwarmen van werkplek

Het toepassen van infrarood verwarming is voor veel grote loodsen vaak de enige manier om efficiënt en effectief de ruimte te verwarmd. Door gebruik te maken van onze korte golf infrarood stralers kan je nagenoeg iedere vierkante centimeter exact verwarmen.

Wanneer je plaatselijk een werkplek wilt verwarmen is het zonde om de ganse loods op te warmen. Met een korte golf ir heater creëer je instant warmte. Door lokaal te verwarmen bespaar je direct op de stookkosten, terwijl de werknemers het heerlijk warm hebben. 

Met infrarood verwarming bespaar je op de verbruikskosten, de installatie is eenvoudig en je hebt geen onderhoud meer aan de kachel. Infrarood heaters hebben namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. 

Door toepassing van elektrische infrarood verwarming verminder je de CO2 uitstoot. Je bent nog groener als je zelf de elektrische energie opwekt middels zonnepanelen of windmolens. 

Meest gestelde vragen over de loods verwarming

Een loods verwarming is een korte golf infrarood straler die de objecten en mensen in de ruimte op een directe manier verwarmd. Met een korte golf infrarood verwarming creëer je een instant warmte, daar waar je het effectief nodig hebt. 

Loods verwarming is voordelig in gebruik omdat de korte golf infrarood straler de objecten en mensen op een direct manier verwarmd. Voor een instant warmte met korte golf volstaat al een vermogen van 100 Watt per m2. Dit is ongezien laag voor een industrieel gebouw. 

De infrarood loods verwarming is geschikt voor zware en lichte constructie loodsen. En niet alleen voor assemblage loodsen maar ook in werkplaatsen. Daarnaast zijn is de infrarood warmte gezond voor de mensen die er werken. Een schoon binnenklimaat.

Loods verwarming koop je bij de grootste en beste infrarood verwarming winkel in de Benelux, Industriële Verwarming. Wij bieden industriële heaters aan voor onder andere loodsen, magazijnen en bedrijfshallen. Vraag nu een offerte aan.

Loods verwarming werkt met kwarts halogeen korte infrarood stralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken omdat de heater geen opwarmtijd behoeft. De infrarood verwarming warmt direct de objecten en mensen in de loods op. 

Voordelen van infrarood loods verwarming

– Energiezuinig en duurzaam in gebruik

– Kostenbesparend, tot wel 70-80% 

– Hoge betrouwbaarheid

– Geen opwarmtijd benodigd

– Gezonde directe warmte

– Snelle installatie

– Geen onderhoudskosten

Eenvoudig aan te sturen met thermostaat 

– Directe zone verwarming

– Te combineren met zonnepanelen

Breng de zon in je bedrijf

KIES VOOR INFRAROOD PANELEN

Industriële verwarming voor diverse toepassingen zoals magazijnen, bedrijfshallen, loodsen en garages. De industriële verwarming infrarood is geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Denk hierbij aan vochtige, stoffen of natte werkplaatsen. Alsmede voor explosie gevaarlijke omgevingen, zoals een ATEX-zone.

Werkplaats verwarming met infrarood is een zuinige en duurzame oplossing om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Allereerst verwarm je hiermee iedere werkplaats direct. Ten tweede verwarm je alleen de zone waar het nodig is. Bij zone gericht verwarmen gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. 

Mobiele infrarood verwarming met korte golf stralen verwarmt de plek die je wenst. Met onze mobiele infrarood verwarming heb je daardoor de zon binnen handbereik. Flexibel werken met een verplaatsbare infrarood verwarming voor industriële ruimtes. Op deze wijze verwarm je zuinig de lokale werkplekken.

Garage verwarming met infrarood straling is energiezuinig en comfortabel warm. Bij een garage werkplaats is er een continue toevoer van koude lucht. Het heeft geen zin om een luchtverwarming aan te zetten. Infrarood garage verwarming is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt direct de plek waar je aan het werk bent.

Onze industriële loods verwarming is ontwikkeld voor gebruik in grote loodsen. De korte infraroodgolf loods verwarming verwarmt niet alleen de werkplek, maar ook de opslaggoederen. Eigenlijk is er maar één goede oplossing om deze ruimte te voorzien van warmte, namelijk met de infrarood loods verwarming.