Industriehal verwarming

Industriële verwarming

Gratis offerte aanvragen

industriële verwarming

Bespaar op industriehal verwarming

Besparen met een industriehal verwarming klinkt bijna onwerkelijk. Toch is dit zeker mogelijk met onze infrarood verwarmingssystemen voor industriehallen. In een korte tijd geniet je van de intense infrarood warmte. 

Zodra je de infrarood heater aanzet heb je ook gelijk warmte. Er is geen opwarmtijd benodigd. Je verspilt dus geen kostbare energie. Je zet de heater aan wanneer je de warmte nodig hebt. Daardoor bespaar je gelijk op kosten van verwarming. 

Infrarood verwarming is de ideale manier om een industriehal van warmte te voorzien. Verwarm alleen de plekken waar het nodig. Zuinig in gebruik, directe warmte en overal in te zetten. 

industrie verwarming

Beste keus warmte is infrarood verwarming

Geen opwarmtijd benodigd, Gezonde instant warmte en Kostenbesparend.

Oprichter industriele verwarming Eugene Verbraak

Onze infrarood verwarming voor de industrie is van hoge kwaliteit en duurzaam. Koop energiezuinige industriehal verwarming bij de marktleider België. Vraag nu een offerte aan.

Eugene Verbraak
Directeur Industriële verwarming

industriele verwarming plafond

Waarom traditionele verwarming niet werkt

Een traditionele verwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale directe of indirecte gasgestookte heater. Hierbij circuleert de lucht door de industriehal.

In veel gevallen is dit een verspilde warmte, zeker als een gebouw groot, hoog en slecht geïsoleerd is. 

Veel energie gaat verloren omdat warme lucht stijgt en de door de slechte isolatie naar buiten verdwijnt. Daarnaast hebben luchtverwarmingen een opwarmtijd nodig. Een industriehal verwarmen met warme lucht kost daarom veel tijd en geld. 

Ten eerste dien je de hele hal te verwarmen, wil je enig comfort van warmte voelen. Dit is een kostbare bezigheid.

Ten tweede ontsnapt de warme lucht naar buiten vanwege de slechte isolatie van een industriehal. Ook wanneer deuren open staan voor het laden of lossen van goederen waait de warme lucht gewoon naar buiten toe. 

Dit is waarom een traditionele verwarming door middel van lucht in een industrieel pand niet werkt. En daardoor zeer kostbaar is. Kies daarom voor een goede industriële infrarood verwarming. Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte op.

industriele verwarming project hal

Waarom infrarood verwarming goed werkt

Onze industrie verwarming met infrarood verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en werknemers die zich in het stralingsgebied bevinden. Objecten, zoals muren, vloer en stellingen houden de stralingswarmte vast en weerkaatsen de warmte terug.

Je kan heel gericht een zone in de industriehal verwarmen wat zeer efficiënt is. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stof in de lucht.

De luchtvochtigheid in het pand blijft ook op peil, wat goed is voor de mensen, maar ook voor de goederen. 

De industriële stralers maken gebruik van korte golf ir-stralen met halogeen, welke een hoog stralingsrendement hebben. Ze zijn krachtig, waardoor de warmtestralen niet beïnvloedbaar zijn voor luchtbeweging.

Daardoor zijn ze zeer geschikt voor ruimtes die niet volledig zijn afgesloten.

Wanneer deuren of poorten open staan, heb je maar weinig warmteverlies. Dit komt doordat de objecten, zoals vloer en muren de warmte vasthouden. Daardoor zijn industriële heaters zeer geschikt voor ruimtes die niet volledig zijn afgesloten.

Beste industriehal verwarming

Een industriehal verwarmen kan een moeilijke opgave zijn. Tenzij je gebruik maakt van onze infrarood industriehal verwarming. Waarom zou je nog dure gasgestookte luchtblazers gebruiken, die niet effectief zijn? De beste oplossing om een industriehal te verwarmen is met infrarood. Zodra je de infrarood heater aan zet, voel je direct de warmte op je huid. De werking is vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-stralen.

Zuinige industriehal verwarming

Een infraroodverwarming heeft maar weinig energie nodig om een aangenaam warmtegevoel te creëren. Doordat de objecten de warmte vasthouden en deze terug de ruimte in kaatsen, voel je van alle kanten de heerlijke warmte. Je hebt daardoor minder energie nodig om de ruimte te verwarmen. Met infrarood industriehal verwarming bespaar je tot 80% op de bedrijfskosten ten opzichte van olie gestookte luchtblazers.

Duurzame industriehal verwarming

Onze infrarood heaters zijn zeer duurzaam in verbruik. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. De hoge kwaliteit infrarood industriehal verwarming gaan 5 tot 7 duizend uur mee bij gebruik in vol vermogen. In combinatie met onze Energy Comfort Controller gaan ze nog langer mee. Zodra het infraroodlicht op is, kan je deze gewoon als los element vervangen.

toekomst is infrarood panelen zoals de zon

Investeer in industriehal verwarming

Door te investeren in infrarood verwarming voor jouw industriehal ben je voorbereid op de toekomst. Fossiele brandstoffen raken op en daarnaast is het ook niet milieubewust. Elektrisch verwarmen is duurzaam, goedkoper en vrij van CO2 uitstoot. Daarnaast heb je ook geen onderhoudskosten, omdat er geen draaiende onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. Tel dit bij elkaar op, dan verdien je de investering al snel terug.

Zuinige Industrie verwarming

Groene Duurzame Verwarming

industriele verwarming opgehangen

Gericht werkplek verwarmen

Met infraroodverwarming verwarm je alleen daar waar het nodig is. De mobiele infrarood verwarming zet je precies neer daar waar de warmte gewenst is. Heb je een vaste werkplek, dan kies je voor montage aan het plafond of muur. 

Advies is om de infrarood straler op ongeveer drie à vier meter hoog te monteren en met een hoek van 45 graden. De infraroodstralen raken nu de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan. 

De heaters kunnen natuurlijk ook hoger worden opgehangen, op bijvoorbeeld 8 of 10 meter. Dit is afhankelijk van de inrichting van de industriehal. De infrarood warmte voelt heel natuurlijk aan. Je kan het vergelijken met de zonnestralen die je lichaam opwarmen. 

Zodra je in de zon loopt voel je gelijk de warmte. Ditzelfde effect heeft een infrarood verwarming systeem. Daarnaast is met infrarood heaters de lucht om je heen fris en niet benauwd.

Het is een aangenaam binnenklimaat om voor de werknemers in te werken. Warm, niet benauwend en schone lucht. 

industriele verwarming loods infrarood

Lange levensduur

De elektrische infraroodstralers gaan maar liefst 5.000 tot 7.000 uur mee bij vol vermogen. Wanneer je echter een Energy Comfort Controllers gebruikt, gaan ze nog langer mee. Daarbij zeggende dat je de heaters niet constant op vol vermogen aan hebt staan.

Indien de branduren op zijn, hoef je niet het hele toestel te vervangen. Je kan gewoon bij ons niet infrarood lichten bestellen, welke wij vrijwel altijd op voorraad hebben liggen. Onze infrarood oplossingen laten je niet in de kou zitten. 

Goedkope en efficiënte industriehal verwarming zonder onderhoud kosten. Doordat infrarood heaters geen draaiende onderdelen hebben, zoals een centrale verwarming wel heeft, gaat er niet snel iets stuk. Met infraroodstralers geniet je van een onderhoudsvrij leven. 

Voor de installatie hoef je met een infrarood verwarming systeem geen ingewikkeld leidingwerk aan te leggen met CV leidingen en rookgas afvoeren. 

Onze industriële verwarmingen zijn Made in Europe en van hoge kwaliteit. 

Meest gestelde vragen over de industriehal verwarming

Industriehal verwarming is een systeem dat gebruik maakt van infraroodstraling. De industriehal verwarming warmt niet de lucht, maar de objecten en mensen direct op. Onze korte golf halogeen stralers zetten 93% van de energie om in warmte.

Industriehal verwarming koop je omdat je wilt besparen op de verwarmingskosten. Een industriehal verwarmen met lucht is erg kostbaar. Met infrarood verwarming warm je alleen de zone op waar de warmte nodig is, zoals werkplekken. Je bespaart zo’n 80% op de kosten. 

Industriehal verwarming is geschikt voor degene die een grote hal op een zuinige en duurzame wijze willen verwarmen. Infrarood verwarming heeft tevens geen onderhoud nodig, omdat de ir heater geen draaiende onderdelen heeft. Dit scheelt in de kosten.

De industriehal verwarming plaats je daar waar de warmte gewenst is. Je kan de gehele hal verwarmen of alleen een zone. De infrarood verwarming monteer je aan het plafond of wand. Tevens zijn er mobiele infrarood modellen verkrijgbaar. Flexibel in te zetten.

De infrarood elementen van de industriehal verwarming heeft een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren, bij een volledige output op vol vermogen. Regel de infrarood straler met onze Energy comfort controller zodat ze nog langer mee gaan. 

Industriële verwarming

Een industriële verwarming is een heater die gebruik maakt van korte golf infraroodstraling. Onze industriële verwarming range bevat wand gemonteerde en draagbare verwarming modellen. Geschikt voor zone- en ruimteverwarming in een industrieel pand. 

Je kiest voor industriële verwarming omdat je kosten wilt besparen. Onze elektrische infrarood heaters zijn zeer efficiënt en zetten 93% van de energie om in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie. 

Industriële verwarming is geschikt voor bezitters van industriële panden, zoals magazijnen, loodsen, bedrijfshallen en garages. Voor wie een industrieel pand of een werkplek wil verwarmen zijn onze industriële heaters perfect in te zetten. Directe kostenbesparing.

Onze industriële verwarming met infrarood zijn geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden. Zoals vochtige, natte en stoffige werkplaatsen. Onze infrarood stralers zijn ATEX goedgekeurd en dus ook in te zetten bij explosieve gevaarlijke omgevingen. 

Industriële verwarming werkt met kwarts halogeen korte infraroodstralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken omdat de IR straler geen opwarmtijd behoeft. De infrarood verwarming warmt direct de objecten en mensen in de loods op. 

Breng de zon in je bedrijf

KIES VOOR INFRAROOD PANELEN

Industriële verwarming voor diverse toepassingen zoals magazijnen, bedrijfshallen, loodsen en garages. De industriële verwarming infrarood is geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Denk hierbij aan vochtige, stoffen of natte werkplaatsen. Alsmede voor explosie gevaarlijke omgevingen, zoals een ATEX-zone.

Werkplaats verwarming met infrarood is een zuinige en duurzame oplossing om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Allereerst verwarm je hiermee iedere werkplaats direct. Ten tweede verwarm je alleen de zone waar het nodig is. Bij zone gericht verwarmen gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. 

Mobiele infrarood verwarming met korte golf stralen verwarmt de plek die je wenst. Met onze mobiele infrarood verwarming heb je daardoor de zon binnen handbereik. Flexibel werken met een verplaatsbare infrarood verwarming voor industriële ruimtes. Op deze wijze verwarm je zuinig de lokale werkplekken.

Garage verwarming met infrarood straling is energiezuinig en comfortabel warm. Bij een garage werkplaats is er een continue toevoer van koude lucht. Het heeft geen zin om een luchtverwarming aan te zetten. Infrarood garage verwarming is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt direct de plek waar je aan het werk bent.

Onze industriële loods verwarming is ontwikkeld voor gebruik in grote loodsen. De korte infraroodgolf loods verwarming verwarmt niet alleen de werkplek, maar ook de opslaggoederen. Eigenlijk is er maar één goede oplossing om deze ruimte te voorzien van warmte, namelijk met de infrarood loods verwarming.